Löpande information och nyheter från oss på H2M

H2M i Almedalen

Vår vd Paul och operativa chef i Mälardalen, Magnus, är på plats i Almedalen söndag till onsdag för att diskutera teknik och service. Med kunskap och omtanke förebygger, felavhjälper och utvecklar vi fastigheter med fokus på teknik och service. Så istället för solnedgång och vågor så illustrerar vi det med en bild på en 140 kg tung pump som behövde nya tätningar och lite smörjning för att fortsätta leverera. #Almedalen2018 #hållbarafastigheter #teknik

publicerad 2018-06-29

Glad Midsommar!

Vädret är alltid intressant på midsommar. För de flesta av oss skapar väder både diskussioner och kallprat för flera månader framåt. Man ska således inte underskatta den sociala dimensionen av väder. Så här kommer några lätta fakta.

Eftersom Sverige är så stort är det svårt att säga generella saker om vädret på midsommar, det är ofta varmare i söder och kallare i norr, av förklarliga skäl. Men två år sticker ut som den absolut varmaste midsommaren, 1935 och 1970, vid båda tillfällena uppmättes temperaturer över 30 grader i hela Sverige. En av de kallaste midsommaraftnarna inföll 1987 då hade Stockholm 11 grader och inre Norrland nollgradigt med snö. Burr!

Regn på midsommar hör också till vanligheterna och vi som arbetar med fastighetsservice vill så klart påminna om att de lätta sommarregnen snabbt kan övergå i lokala skyfall, så se till att dagvattenbrunnar och hängrännor är rensade inför semestern. Att förebygga skador är alltid det enklaste och billigaste!

Vi önskar er alla, oavsett var ni befinner er, en varm och härlig midsommar!

Psst. Den som vill briljera med mer fakta runt midsommarvädret under dagens aktiviteter runt stången, rekommenderas vidare läsning på Smhi. https://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/midsommarvader-1.4230

publicerat 2018-06-22

H2M medlemmar i Sweden Green Building Council

Tillsammans med 350 andra företag och organisationer inom samhällsbyggnadssektorn är H2M nu medlemmar i Sweden Green Building Council, SGBC:

– Vi har valt att bli medlemmar av flera anledningar, berättar H2M:s vd, Paul Wan. Vi arbetar redan mycket med hållbarhet, bland annat genom energikartläggningar och energioptimeringar, och vi vill verka för att alla befintliga byggnader ska bli mer hållbara vad gäller energi, avfall, återvinning och materialval. Vi delar  SGBC:s mål om att skapa hållbara, sunda miljöer för människor, både på arbetet, i bostaden och i utemiljön. Genom medlemskapet får vi tillgång till nya rön, bra utbildning och certifieringsverktyg som vi kan nyttja för att hjälpa våra kunder nå sina miljö- och hållbarhetsmål. Även möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra aktörer inom fastighetsbranschen, på olika nivåer, är viktigt. Idag lägger vi till en rad energikällor från sol, vind och vatten men om vi inte samtidigt minskar vår energiförbrukning kommer vi inte kunna fasa ut den energi som är smutsig tillräckligt snabbt, konstaterar Paul, där har vi som tekniker en verklig möjlighet att hjälpa våra kunder göra smarta val som skapar grönare byggnader och goda lösningar på lång sikt.

publicerat den 15 juni 2018

Invigning av Hammarby

Invigningen av vårt kontor i Hammarby blev välbesökt trots omslag i vädret från tropisk hetta till mer normala maj-temperaturer. På vår gård var stämningen hög vid grillen där det erbjöds både hamburgare och haloumi samtidigt som det visades laddstolpar och provkördes grävmaskin. Inne i köket väntade jordgubbstårtan uppdukad och H2M Energi bjöd på lite tävling i ena konferensrummet. På bilbanan handlade om att köra snabbare än den programmerade DUC:en som styrde den ena bilen. Just den här DUC:en har en öppen källkod som är kompatibel med andra delar av en fastighetsanläggning och kan användas till att styra det mesta, så också en racerbil. Datorn vann förresten varenda gång, tack vare en optimerad programering. Vårt systerföretag inom larm- och övervakning, LTP, visade upp hur man kan övervaka olika platser, bland annat driftcentraler, på ett smart sätt. Tack alla kunder och medarbetare för en mycket bra dag!

publicerat den 17 maj 2018

Nytt avtal med Statens fastighetsverk!

H2M:s elbolag vann den offentlig upphandling med Statens fastighetsverk och är nu upphandlad avtalspartner för elarbeten.

-Utöver löpande, felavhjälpande arbete på avrop i de upphandlande objekten, så har vi också möjlighet att lämna offerter på större projekt som ska genomföras, berättar Ludvig Bloss operativ chef på H2M elteknik.

De upphandlade objekten är alla kända slott och herresäten runt om i Mälardalen som Tullgarns slott och Julita Gård. Ett viktigt krav i upphandlingen var tidigare erfarenhet av arbete i kulturklassade byggnader och historiskt känsliga miljöer vilket H2M har en stor erfarenhet av både inom el och bygg.

– Avtalet gäller i 2 år med möjlighet till förlängning och vi är glada för förtroendet och stolta över att vara ett upphandlat företag i det här segmentet av fastigheter, avslutar Ludvig Bloss.

publicerat den 20 april 2018

H2M spindeln

Specialister inom teknisk fastighetsservice.