Laddboxar och elbilsladdare

Ladda bilen hemma är enkelt och billigt, bilen är fulltankad när du ska i väg och elen är billigare på natten. Många laddar hemma utan laddbox men det är inte ett säkert alternativ. 

Säkerheten först

Att alltid ladda, direkt ur ett vanligt eluttag med den kabel som medföljer bilen är inte att rekommendera. Elsäkerhetsverket avråder då laddkabeln är avsedd för temporär användning. Har fastighetsägaren inte full koll på fastighetens elinstallationer kan de bli överhettade vid återkommande hög belastning. I värsta fall kan ditt hus brinna ned men oftast brinner kabelanslutningarna upp eller så löser jordfelsbrytaren ut. Har du kopplat in en timer eller en skarvsladd till laddkabeln ska du ta bort det genast, då det kan sluta med katastrof.

Elbilsladdare för arbetsplats, fastighetsägare och privatpersoner

Andelen elbilar ökar stadigt, samtidigt som möjligheterna att snabbladda fortfarande är få. Du som fastighetsägare kan både vinna kunder och tjäna pengar på att installera laddstolpar på din parkering. Vi på H2M hjälper dig att hitta laddboxen du behöver utifrån dina behov, vi installerar och övervakar det du väljer, oavsett om du behöver 1 eller 150.

Det finns många lösningar på marknaden

Att välja laddstation är en djungel. Vår projektledare kan hjälpa dig att ta fram ett bra alternativ utifrån era behov. De senaste laddboxarna behöver inte installeras utan ansluts med en vanlig kabel för utomhusbruk. Kontakta oss så berättar vi mer.

Olika laddstationer har olika effekt

Typ 1, 2 eller 3? Vilken behöver du? Valet av laddare beror på vilken bil som ska laddas, vilken säkring din fastighet har och hur mycket du vill kunna styra laddningen. Du kanske vill kunna ta betalt av de som laddar eller styra det till en viss målgrupp. De flesta laddstationer idag kan förse dig med dokumentation så du kan följa förbrukningen och se hur mycket av fastighetens energi som gått till körning av olika slag.

Vinst för alla

En laddbox eller laddstolpe ökar värdet på din fastighet och gör den mer attraktiv både ur användningssynpunkt och vid en försäljning, detta oavsett om du är privatperson, äger fastigheter för kommersiella ändamål eller sitter i bostadsrättsförening. En bra infrastruktur runt elbilsladdning efterfrågas allt mer och visst är det fantastiskt att du kan förvandla olönsamma parkeringsplatser till lönsam infrastruktur till nytta för alla? Det finns bidrag att söka för både privatpersoner, företag och kommuner. Vi hjälper dig med ansökan och hantering. Vill du veta hur det funkar kan du läsa mer på Naturvårdsverkets hemsida.

H2M – Specialister inom teknisk fastighetsdrift och förvaltning

installatörsföretagen
  • Analys och projektering

  • Installation av laddbox

  • Underlag & rapporter

Läs mer:

Läs mer om våra tjänster:

certifiering ISO 9001 - ISO 14001 - ISO 45001